leuk duurzaam knutsel tips

Leuk en duurzaam. Knutsel tips voor jou!

Om knutselen voor iedereen aantrekkelijk te maken geef ik je hier een aantal knutsel tips, leuk en duurzaam

Knutselen met materialen die je normaal weg zou gooien. Geweldig toch! Materialen die je kan herbruiken. En je zal zien dat ook je kinderen enthousiast worden. Geef je ze meteen een beetje mee over het milieu?

First let’s make things that last

Niet perfect maar uniek

Weer een flesje leeg, weer iets wat op de grote hoop verdwijnt. Een mooie tak uit de natuur die toch al op de grond ligt.. Misschien hebben je kinderen er nog wel een leuk idee over hoe te gaan gebruiken.

Laat je inspireren door kinderen en mij!

Sjablonen maken met plastic, duurzaam en leuk knutsel tips

In elk huishouden wordt ontzettend veel plastic gebruikt. Plastic waar je soms met andere ogen naar kan kijken, want wist jij dat je er zelf verf- en schminksjablonen van kon maken? Je hebt wanneer je niet zo goed kan tekenen wel een printer en een led light pad nodig. Deze led light pad is sowieso een goede aanschaf, want ook je kinderen zullen hier gretig gebruik van gaan maken.

Knutselen met boterkuipjes.

Hoeveel boterkuipjes gaan er bij jou thuis wel niet de vuilnisbak in? Hiervan maak je sjablonen in welke patronen je maar wil. Maak het jezelf niet te moeilijk, want je moet deze wel nog uitsnijden met een stanleymesje of knippen.

Het dekseltje van een boterkuipje is ideaal. Buigzaam plastic, stevig en niet te dik. Knip de opstaande rand er van af, zodat je een vlak plaatje overhoudt.

Gebruik Pinterest voor ideeën!

Kijk op pinterest voor een lettertype/tekening dat jou aanspreekt. Print deze uit. Leg hem op je led light pad en trek deze over. Misschien heb je de led light pad wel helemaal niet nodig, als jij goed kan tekenen. Knip of snij het uit. Hou er rekening mee dat de letters er niet uit ‘vallen’ zoals bij de O het geval is als je deze niet een klein stukje vast laat zitten.

Knip het bij zodat het op het onderwerp past waar je het op wil sjabloneren.

Hier gebruik ik een glazen potje wat je normaal weggooit. Groentenpotjes, augurkenpotjes. Kijk maar wat jij in huis hebt.

En dan sjabloneren!

Plak je zelfgemaakte sjabloon vast op het potje met plakband. Neem een heel klein beetje verf en ga met het tamponeerstokje deppend over je sjabloon. Zorg dat alles bedekt is met verf. Laat dit 5 min drogen en haal het er dan voorzichtig af. Was je sjabloon direct af met water. De plus color verf is ideaal omdat deze goed dekkend is en snel droogt.

Zo maakte ik ook een sjabloon met sterren. Die ik ernaast sjabloneer.

Doordat je stevig plastic gebruikt kan je de sjablonen eindeloos blijven gebruiken!

Klik op de producten om deze te bestellen

Je kan ook zelf een sjabloon maken door er met een pons figuurtjes in te maken. Dit zijn wel kleine figuren. Ongeveer van 1,5cm. Deze zijn ook geweldig om er schmink sjablonen van te maken.

Klik op de producten om deze te bestellen

Nog meer leuk en duurzaam! Knutsel tips!

Takken die op de grond liggen, hier in het bos is er een overvloed aan. Ga met je kinderen op zoek naar mooie takken, waarvan jij denkt, daar kan ik wel een dier mee maken.

Met de juiste verf wordt dit natuurlijk weer een feestje om te maken. Plus color acrylverf voor de hele tak en met de plus color markers maak je de fijnere lijntjes.

klik op de producten om deze te bestellen. In de hele Plus color lijn geldt: vanaf 5 stuks 10% korting. Alle combinaties mogelijk.

Open chat
Chat met mij
Hi, leuk dat je contact met mij opneemt, wees gerust, ik doe er alles aan om je z.s.m. te woord te staan.